CHP kurultayı için 'Kılıçdaroğlu tek aday olsun' çağrısı

· Cumhuriyet

CHP kurultayı için 'Kılıçdaroğlu tek aday olsun' çağrısı

2027 ilkbaharında yapılması planlanan kurultay için hazırlıklar sürerken, parti kurmayları Kemal Kılıçdaroğlu'nun en az bir dönem daha genel başkanlık görevini sürdürmesi gerektiğini belirtti.

Butlan CHP'sinde 2027 ilkbaharında yapılması planlanan kurultay için parti kurmayları, 'Kılıçdaroğlu tek aday olsun' çağrısı yaptı. Kurmaylar, Kemal Kılıçdaroğlu'nun tek aday olmasını istedi. Partinin daha fazla yıpratılmaması adına tek adaylı bir sürecin önemine dikkat çeken kurmaylar, bu adımın Kılıçdaroğlu'nun sırtındaki hançeri çıkarmak için gerekli olduğunu kaydetti.

Kurultay sürecinde partide genel başkanlık tartışmaları hareketlenirken, eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı aday adaylığını açıklayan ilk isim oldu. İlk isim Aytuğ Atıcı oldu. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması durumunda yarışa gireceğini duyurdu.

Kaynak: Cumhuriyet · Derleyen: Elif Aktürk