· Anadolu Ajansı
G20 toplantısı için Milwaukee’de bulunan Ömer Bolat, Suudi mevkidaşı Macid el-Kasabi ile ticareti, müteahhitlik ve transit taşımacılığı geliştirme adımlarını ele aldı.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, G20 Ticaret Bakanları Toplantısı için bulunduğu Milwaukee’de Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Macid el-Kasabi ile bir araya geldi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ticaretin artırılması için işbirliği seçenekleri değerlendirildi.
İkili ve bölgesel ticaretin yanı sıra müteahhitlik, helal ürünler ve transit ticaret alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar görüşüldü.
Bolat, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ticaret hacminin 2025’te 8,6 milyar dolar, 2026’nın ilk 8 ayında ise 6 milyar dolar olduğunu belirtti. Hedefin kısa vadede 10 milyar dolar, uzun vadede 30 milyar dolar olduğu aktarıldı.
Bolat’ın Suudi Arabistan görüşmesi, İtalya ve ABD ile ticaret hacmini büyütmeye yönelik temaslarının ardından Türkiye’nin farklı ülkelerle ticari ilişkileri genişletme gündeminin yeni bir adımı oldu.
Kaynak: Anadolu Ajansı · TRBülten tarafından derlendi