· Anadolu Ajansı
Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı, 13 sezon sonra Avrupa Ligi'nde yarışmaya başlayacak. Yarın Valencia ile oynayacak.
Beşiktaş, Fransız takımı Cosea JL Bourg'un katılımdan vazgeçmesi üzerine davet edildi. Takım geçen sezon BKT Avrupa Kupası'nda final oynamıştı. Yarın organizasyondaki ilk maçında İspanyol ekibi Valencia Basket'le sahasında karşılaşacak.
Başantrenör Dusan Alimpijevic yönetimindeki takım, kadrosuna Eugene Omoruyi, David Dejulius ve Furkan Korkmaz gibi isimleri kattı. Beşiktaş'ın bu sezonki iç saha maçları, 10 bin kişilik kapasitesi olan Turkcell Basketbol Gelişim Merkezi'nde oynanacak.
Beşiktaş, Avrupa Ligi'ndeki ilk deneyimini 2012-2013 sezonunda yaşamış ve organizasyona 'top 16' turunda veda etmişti. Alimpijevic ise 8 sezon sonra bir EuroLeague takımının başına geçiyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı · TRBülten tarafından derlendi