Berlin'de polis Filistin'e destek gösterisi yapanlara müdahale etti, 2 kişi gözaltına alındı

· Anadolu Ajansı

Berlin'de polis Filistin'e destek gösterisi yapanlara müdahale etti, 2 kişi gözaltına alındı

Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılan Filistin'e destek gösterisine katılanlara müdahale eden polis, en az 2 kişiyi gözaltına aldı.

Dünya İsrail’in Gazze saldırıları Gazze protestoları Berlin'de polis Filistin'e destek gösterisi yapanlara müdahale etti. 2 kişi gözaltına alındı Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılan Filistin'e destek gösterisine katılanlara müdahale eden polis, en az 2 kişiyi gözaltına aldı. Erbil Başay 06 Eylül 2026 • Güncelleme: 06 Eylül 2026 Fotoğraf: Erbil Başay / AA CANLI Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan sezonun ilk derbisi sonrasında İsmail Kartal ve Vincenzo Italiano açıklamalarda bulundu. - VTR -

EDITION BERLİN İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek üzere çok sayıda Filistin destekçisi Ernst Reuter Meydanı'nda toplandı.

Daha sonra şehir merkezine doğru yürüyüşe geçen göstericiler, Filistin bayrakları ve "Soykırım ile ittifak olmaz", "Adaletsizlik asla barışla eş değer değildir", "Soykırımı durdurun", "Gazze, dünyanın en büyük yetimhanesi. En büyük çocuk mezarlığıdır", "Kimse bugün hiçbir şey bilmiyordum diyemez" yazılı dövizler taşıdı.

Göstericiler, "Siyonistler faşisttir, çocukları ve kadınları öldürüyor", "Çocuklar ölüyor, Almanya arkasında", "Çocuk katili İsrail". "İsrail çocukları yakıyor, Almanya seyrediyor" sloganları attı.

Protestocular Uhland Caddesi metro istasyonunun yakınına ulaştığında polis sert müdahalede bulundu ve en az 2 kişiyi gözaltına aldı.

Yaşanan gerginliğe rağmen yürüyüşe devam edildi ve gösteri Wittenberg Meydanı'nda sona erdi.

Haberi Paylaş Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.