· Anadolu Ajansı
Filistinlilerin topraklarını gasbeden İsraillilerin, işgal altındaki Batı Şeria'da bir Filistinliyi öldürdüğü, İsrail güçlerinin de 2 kişiyi darbettiği belirtildi.
Bu sayı, 2022’den bu yana her yıl kaydedilen toplamları aştı.
Eylülde İsrail ordusu ile söz konusu grupların Filistinlilere, mülklerine ve topraklarına yönelik 2 bin 51 saldırısı kaydedildi; bunların 647’si İsrailliler tarafından düzenlendi.
Ramallah’a bağlı Kuber’de açılan ateş sonucu ağır yaralanan 19 yaşındaki Emin en-Netşe hayatını kaybetti.
Batı Şeria’daki saldırılar, daha önce ABD’nin İsrail Büyükelçisi Huckabee tarafından “terörizm”, eski İsrail Başbakanı Naftali Bennett tarafından ise “Yahudi terörü” olarak nitelenmişti. Yeni ölümler, bu saldırıların sürdüğünü gösteren son gelişme oldu.
Kaynak: Anadolu Ajansı · TRBülten tarafından derlendi