· Anadolu Ajansı
İşgal altındaki Batı Şeria'nın beş kentinde gün boyunca zeytin hırsızlığından gözaltılara kadar çok sayıda ihlal gerçekleşti.
İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, işgal altındaki Batı Şeria'nın beş farklı kentinde bir gün içinde toplam 22 ihlal gerçekleştirdi. İhlaller beş kentte yaşandı. Filistin Duvar ve Yerleşim Direnişi Komisyonu'nun açıklamasına göre olaylar Nablus, Selfit ve Ramallah-El-Bire'de yaşandı. El Halil ile Beytüllahim de olayların görüldüğü kentler arasındaydı.
Askerler Ramallah-El-Bire'ye bağlı Kefr Malik kasabasını kapalı askeri bölge ilan ederek iki Filistinliyi ve bir yabancı aktivisti gözaltına aldı. Askerler üç kişiyi daha gözaltına aldı. Beytüllahim'deki Ebu Nuceym köyünde çiftçilere saldıran askerler üç kişiyi daha gözaltına alırken, Nablus'un Lubben Şarkiyye köyünde otuzdan fazla Filistinli arazilerini terk etmeye zorlandı.
İhlaller üç kentte yaşandı. Bölgedeki yerleşimciler Nablus, Selfit ve El Halil'de zeytinleri çaldı. Evlere ateş açıp çiftçilere saldırdılar.
Kaynak: Anadolu Ajansı · Derleyen: Elif Aktürk