Barcelona Álvarez transferi için takibini sürdürürken Deco Madrid'e gitti

· Football Espana - La Liga

Barcelona Álvarez transferi için takibini sürdürürken Deco Madrid'e gitti

Barcelona, Atlético'nun satmayı reddetmesiyle tıkanan transfer sürecini yeniden canlandırmak isterken Deco, Madrid'de Julián Álvarez'in menajeriyle bir araya geldi.

Barcelona, Julián Álvarez transferinden vazgeçmedi ancak Atlético Madrid oyuncuyu satmama konusundaki kararlılığını koruyor. Deco, kulübün durma noktasına gelen transfer girişimini canlı tutmak amacıyla burada golcü oyuncunun menajeri Fernando Hidalgo ile görüştü.

Sport'ta yer alan habere göre, Deco'nun Hidalgo ile yaptığı görüşme, Barcelona'nın önceliği olmaya devam eden bu transfer anlaşmasına yönelik stratejisini netleştirmeyi amaçlıyordu. Jijantes'ten Gerard Romero ise Deco'nun seyahate Joao Amaral ile birlikte çıktığını belirterek bu toplantıyı, operasyonu hayatta tutmak için yapılan son bir girişim olarak nitelendirdi.

Atlético satmaya yanaşmazken, iki kulüp arasındaki doğrudan iletişim de fiilen kopmuş durumda.

Barcelona'nın 100 milyon avroluk ilk teklifi reddedildi. Jijantes'e göre, Atlético'nun görüşmeye açık olması durumunda kulüp bu rakamı artırmaya hazır, ancak haberler yakın zamanda bir anlaşma sağlanabileceğine işaret etmiyor.

Deco'nun Hidalgo ile yaptığı görüşmenin amacı, Atlético'nun tavrının değişmesi durumunda kulübün hızlıca harekete geçebilecek konumda kalmasını sağlamaktı.

Sport, Madrid'deki zirvenin hemen bir sonuca varılacağı anlamına gelmediğini aktardı. Barcelona cephesindekilerin de bu transferin son derece karmaşık olduğunu kabul ederek sahte bir iyimserlik yaratmamak konusunda dikkatli davrandıkları belirtiliyor.

Álvarez'in Atlético için taşıdığı önem de zorluğu artırıyor. Manchester City'den geldikten sonra kulüpte çıktığı 106 maçta 49 gol kaydeden 26 yaşındaki oyuncu, 2025-26 sezonunda da 20 gol attı.

Barcelona'nın bu transferdeki ısrarının temelinde, Álvarez'in bu geçişi istediğine olan inanç yatıyor. Bu iddia henüz kesinleşmemiş olsa da oyuncunun temsilcilerinin, Atlético'nun kamuoyuna yansıyan tavrına rağmen neden iletişimde kaldığını açıklamaya yardımcı oluyor.

Atlético yönetimi ise bu süreçte forvet oyuncusunun satılık olmadığını savunmaya devam etti.

Deco'nun Hidalgo ile olan temaslarını takip eden haberlere göre Álvarez, sözleşmesini ihlal etmeyecek veya Diego Simeone'ye karşı kamuoyu önünde bir isyan başlatmayacak.

Hansi Flick, pazartesi günü yaptığı açıklamada Barcelona'nın bir forvet transfer etmesini istediğini yineledi ve Deco'nun bu anlaşmayı tamamlayacağına olan güvenini tam olarak dile getirdi. Bu durum, Atlético ile olan kanallar kapalı kalsa bile kulübün forvet takviyesi ihtiyacını güncel tutuyor.

Barcelona, Atlético'nun herhangi bir görüşme isteği göstermesi durumunda reddedilen 100 milyon avroluk teklifini artırmaya hazır. Ancak şu an için Atlético'nun tutumu değişmedi ve kulüpler arasındaki kurumsal ilişki büyük bir engel olmaya devam ediyor.

Deco'nun Madrid seyahati, Barcelona'nın bu transferden vazgeçmediğinin bir kanıtı niteliğinde. Ancak bu durum, Atlético'nun kararını değiştirmeye yakın olduğu anlamına gelmiyor.

Kaynak: Football Espana - La Liga · Derleyen: Elif Aktürk