Bakan Kacır imalat sanayisi katma değerinin 250 milyar doları geçtiğini söyledi

· Dünya Gazetesi

Bakan Kacır imalat sanayisi katma değerinin 250 milyar doları geçtiğini söyledi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Diyarbakır'da katıldığı törende Türkiye'nin imalat sanayisi katma değerinin 250 milyar doları, yıllık ihracatının ise 280 milyar doları aştığını duyurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Diyarbakır'da düzenlenen "Sanayi ve Teknoloji Projeleri Açılış-Temel Atma ve İmza Töreni" kapsamında açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, Türkiye'deki imalat sanayi katma değerinin 250 milyar doları, yıllık ürün ihracatının ise 280 milyar dolar sınırını geride bıraktığını bildirdi.

Yatırım teşvikleri, KOBİ destekleri ve sanayi alanlarıyla kentin geleceğe hazırlandığını dile getiren Kacır, bu dönemde Diyarbakır'a 3 yeni organize sanayi bölgesi kazandırdıklarını söyledi.

Bakan Kacır daha önce Türkiye'nin yapay zeka projelerini hızlandıracağını, ilk Ay görevinin 2027'de gerçekleşeceğini ve teknoloji girişimlerine sağlanan AR-GE desteklerini duyurmuştu.

Arka plan

Kaynak: Dünya Gazetesi · TRBülten tarafından derlendi