Bakan Gürlek açıkladı: 11, 15 ve 19 yıllık dosyalar yeniden açıldı

· Dünya Gazetesi

Bakan Gürlek açıkladı: 11, 15 ve 19 yıllık dosyalar yeniden açıldı

Aksaray, Gaziantep ve Manisa'da 11, 15 ve 19 yıl önce meydana gelen faili meçhul olaylarla ilgili soruşturmalarda yeni bulgular elde edildi. Toplam 13 şüpheli hakkında işlem yapıldı, üç kişi tutuklandı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Aksaray, Gaziantep ve Manisa'da sırasıyla 19, 15 ve 11 yıl önce meydana gelen üç faili meçhul olaya ilişkin dosyalarda yeni gelişmeler olduğunu açıkladı. Yapılan soruşturmalar ve operasyonlar sonucunda toplam 13 şüpheli hakkında işlem yapıldı, üç şüpheli tutuklanırken 10 kişi gözaltına alındı.

Aksaray'ın Ağaçören ilçesinde 2007'de kaybolan Fadime Görgülü'ye ilişkin soruşturmada, şüphelinin ifadesi doğrultusunda kadına ait olduğu belirtilen üç bileziğe ulaşıldı. Hava G. ve İlhan G. tutuklandı. Gaziantep'te 2011'de öldürülen Mehmet Kaya dosyasında, şüphelilerin olay günü takip ve gözetleme yaptığı tespit edildi; 10 şüpheli gözaltına alındı.

Manisa'da 2015'te ölü bulunan Meral Babacan'ın dosyasında, olay yerindeki bir araç parçasının Volkswagen yan ayna çerçevesine ait olduğu belirlendi. Kamera kayıtlarıyla yapılan karşılaştırma sonucu tespit edilen aracın sahibi R.Ç. tutuklandı. Bakan Gürlek, yeni teknolojik yöntemlerle delillerin yeniden incelenmesinin sonuç verdiğini belirtti.

Bu açıklama, Adalet Bakanı Akın Gürlek'in son dönemde özellikle orman yangınları soruşturmalarındaki şüpheli ve tutuklama sayılarını kamuoyuna duyurduğu bir dizi haberin devamı niteliğindedir. Bakan, faili meçhul dosyaların yeniden ele alınmaya devam edeceğini vurguladı.

Arka plan

Kaynak: Dünya Gazetesi · TRBülten tarafından derlendi