Bakan Fidan, TürkiyeSuriyeSuudi Arabistan Üçlü Dışişleri Bakanları toplantısına ev sahipliği yaptı

· TRT Haber

Bakan Fidan, TürkiyeSuriyeSuudi Arabistan Üçlü Dışişleri Bakanları toplantısına ev sahipliği yaptı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu kapsamında New York'ta Türkiye, Suriye ve Suudi Arabistan dışişleri bakanları arasında üçlü bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu yüksek düzeyli haftasında New York'ta diplomatik temaslarını sürdürüyor. Bu kapsamda Türkiye, Suriye ve Suudi Arabistan dışişleri bakanları arasında üçlü bir toplantı düzenledi.

Toplantıya Suriye Dışişleri Bakanı Hasan Esad Hasan Şeybani ile Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud da katıldı.

Bu görüşme, Dışişleri Bakanı Fidan'ın New York ziyareti sırasında katıldığı çok taraflı diplomatik buluşmalar serisinin bir parçasıdır. Daha önce MIKTA ülkeleri ve Türkiye, Mısır, Pakistan ve Suudi Arabistan ile yapılan dışişleri bakanları toplantılarına da iştirak etmişti.

Arka plan

Kaynak: TRT Haber · TRBülten tarafından derlendi