Aylin Güler davasında taksi kamerasında kesinti ortaya çıktı

· Cumhuriyet

Aylin Güler davasında taksi kamerasında kesinti ortaya çıktı

İzmir’de balkondan düşerek ağır yaralanan Aylin Güler’in davasında, taksinin kamera kaydındaki yaklaşık bir dakikalık boşluk için yeni inceleme kararı verildi.

İzmir’de Aylin Güler’in balkondan düşerek ağır yaralandığı davada, olay günü sokağa giren taksinin kamera kaydında yaklaşık bir dakikalık kesinti bulunduğu mahkemeye bildirildi. Mahkeme, kayıp görüntü ve diğer delillerin incelenmesine karar verdi.

Mahkeme ayrıca 112 ve 183 çağrı kayıtlarıyla taksinin SD kartının incelenmesini, tanıkların dinlenmesini ve ATK raporunun beklenmesini kararlaştırdı.

Üç sanığın tutukluluğunun sürmesine karar verilirken duruşma 19 Ocak saat 10.00’a ertelendi. Okan Güler ve Atılım Ekren hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile 9 yıla kadar hapis, Emine Acar Ekren hakkında ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir temsilcisi, Güler’in 11 yıllık evliliği boyunca 56 kez şikayetçi olduğunu ve önceki boşanma davalarının tehdit, şantaj ve korkutmayla geri çektirildiğini öne sürdü. Güler’in yaklaşık 8 yaşındaki kızı da pedagog eşliğinde tanık olarak dinlendi.

Kaynak: Cumhuriyet · TRBülten tarafından derlendi