· FikirPilot
Apple, sonbahardaki lansman etkinliğinde temel iPhone 18’i tanıtmadı. “Surprise and shine” etkinliğinde iPhone 18 Pro ve Pro Max ile katlanabilir yeni iPhone Duo duyuruldu; iPhone 18’in tanıtımı yapılmadı. Söylentiler, temel modelin gelecek ilkbahara kalacağını öne sürmüştü.
Şirket, yeni model yerine mevcut iPhone 17 modellerinin fiyatlarını
Temel iPhone 18’in ertelenmesinde bellek ve çip kıtlığının etkili olmuş olabileceği. Apple’ın daha yüksek kâr marjına sahip pahalı modellere öncelik verdiği belirtildi. Yeni iPhone Air ile daha uygun fiyatlı iPhone 18E’nin gelecek yılın ilk çeyreğinde, temel iPhone 18’le yaklaşık aynı dönemde çıkması bekleniyor.
Bu gelişme, Apple’ın ürün gamında temel model ile üst segment cihazlar arasındaki ayrışmayı belirginleştiriyor. Bellek ve çip kıtlığı, ayrıca daha yüksek kâr marjı sağlayan modellere öncelik verme yaklaşımı, ertelemenin arkasındaki olası nedenler olarak öne çıkıyor. Bellek ve çip kıtlığı, ayrıca daha yüksek kâr marjı sağlayan modellere öncelik verme yaklaşımı, ertelemenin arkasındaki olası nedenler olarak öne çıkıyor; ancak hangisinin belirleyici olduğu netleşmiyor. Mevcut modellerdeki fiyat artışları, yeni cihaz bekleyen tüketicilerin seçeneklerini değerlendirirken karşılaşacağı maliyeti de değiştiriyor. Daha uygun fiyatlı model arayanlar için gelecek ilk çeyrekte beklenen seçenekler bulunsa da, temel modelin hangi tarihte satışa çıkacağı. Bu modellerin aynı dönemde nasıl konumlanacağı açıkta kalan sorular arasında.