· Dünya Gazetesi
Apple, yeni nesil iPhone modellerini bugün tanıtacak. iPhone 18 serisinin fiyatları ve katlanabilir model beklentisi, lansman öncesinde öne çıkan başlıklar arasında yer alıyor. Küresel bellek çipi darboğazı nedeniyle yeni telefonların önceki nesillere göre daha pahalı olması beklenirken Apple'ın…
Seride katlanabilir bir telefonun da yer alacağı beklenirken etkinliğe, 1 Eylül'de Tim Cook'tan görevi devralan CEO John Ternus başkanlık edecek.
Samsung, Motorola ve Google gibi rakipleri katlanabilir modellerini daha önce satışa sunmuştu. Apple ise yeni teknolojileri ürünlerine dahil etmekte daha temkinli bir yaklaşım izliyor.
Forrester analisti Dipanjan Chatterjee'ye göre katlanabilir telefon beklentisi, şirketin yerleşik stratejisiyle uyumlu. Chatterjee, Apple'ın bir ürün kategorisine girmeden önce teknik sorunların çözülmesini. Chatterjee, Apple'ın bir ürün kategorisine girmeden önce teknik sorunların çözülmesini ve pazarın ticari açıdan sürdürülebilir olduğuna ilişkin işaretlerin ortaya çıkmasını beklediğini, ardından bu kategoriyi şekillendirmeye yöneldiğini belirtti.
Katlanabilir cihazların akıllı telefon pazarındaki payının hâlâ oldukça küçük olduğuna dikkat çeken Chatterjee. Apple açısından asıl sınavın bu sınırlı pazarı kayda değer büyüklüğe ulaştırmak olacağını ifade etti.
Yeni seride fiyatların da önceki nesillere kıyasla yükselmesi bekleniyor. Küresel bellek çipi darboğazı, iPhone 18'in daha pahalı olabileceği beklentisinin nedenleri arasında gösteriliyor.
Mevcut iPhone 17 serisinde ise fiyatlar, modele bağlı olarak 799 dolar ile 1.999 dolar arasında değişiyor.
Etkinlik, bugün Türkiye saatiyle 20.00'de başlayacak. Lansman, Apple'ın internet sitesi, Apple TV ve YouTube üzerinden canlı izlenebilecek.