· Anadolu Ajansı
AP üyesi 114 milletvekili, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşimleriyle AB arasındaki ticaretin yasaklanması için Komisyona mektup gönderdi.
Milletvekilleri, Komisyonun bu kısıtlama için yasal düzenleme teklifini gecikmeden sunması gerektiğini belirtti.
Mektupta, İsrail'in E1 bölgesindeki yerleşim ihalesi ilanının durumu daha acil hale getirdiği vurgulandı. Kısmi tedbirlerin veya gümrük vergisi artışlarının uluslararası hukuk gerekliliklerini karşılamayacağı aktarıldı.
İngiltere öncülüğünde aralarında Fransa ve Kanada'nın da bulunduğu 12 ülkenin yasa dışı yerleşimlerle ticareti yasaklama kararı almasının ardından AP üyeleri, AB Komisyonuna somut adım atma çağrılarını sıklaştırmıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı · TRBülten tarafından derlendi