· Cumhuriyet
Bağımsız Ankara Milletvekili Adnan Beker, Milli Eğitim Bakanlığı'na okul bağışladı. Hatta, okulun açılış törenine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş katıldı.
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan. Cumhuriyet Arşiv 1930 Yılından Bugüne 5.485.115+ Haber Kupürü App Store Google Play 50 BİN + İndirme Size En Uygun Paketi Seçin 4.5 değerlendirme Abonelik Seçeneklerini İnceleyin Edebiyatın. Kültürün Nabzı Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.
Yavaş ile eski Ankara Valisi Vasip Şahin'e okulun açılış sürecindeki katkıları dolayısıyla teşekkür eden Beker. Okulun kendisi için taşıdığı anlamı şu sözlerle ifade etti: "Rahmetli babam buranın temelini görmedi. Bu okul, ben var olduğum müddetçe bana emanettir. Her şeyiyle ben ilgileneceğim. İnanıyorum ki anamın, babamın adı burada yaşayacak. Sizler de Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti ebediyete taşıyarak vatana, millete hayırlı evlatlar olacaksınız. Bizlerden sonra bizlerin ismi burada geçtiği zaman bizlere de dua edin. "
Törende Yavaş da konuştu. Okulun Ankara'ya ve eğitim camiasına kazandırılmasının önemine dikkat çekerek Beker'e teşekkürlerini ileten Yavaş; "Buradan Adnan Başkan gibi çağdaş cumhuriyete yakışır gençler yetişeceğine, onların ülkemize. Cumhuriyetimize sonsuza kadar sahip çıkacağına inancım sonsuz. Bizler yöneticiler olarak sizlere en iyi okulları, eğitimde en iyi imkanları sağlamak zorundayız. Sizden de başarılı olmanızı bekliyoruz. Adnan Bey'e, anne ve babası adına yaptırdığı bu okuldan dolayı teşekkür ediyorum. Nice yıllar burası Ankara'ya, gençlere hizmet edecek. En güzel hayrın bu olduğuna inanıyorum. Allah kabul etsin" ifadelerini kullandı.