Alya Uçar Apartmanı davasında dava dışı iki kişi hakkında suç duyurusu kararı

· Cumhuriyet

Alya Uçar Apartmanı davasında dava dışı iki kişi hakkında suç duyurusu kararı

Hatay'daki Alya Uçar Apartmanı davasında bilirkişi raporunda sorumlu bulunan iki dava dışı kişi hakkında suç duyurusuna karar verildi.

Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesi, 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 14 kişinin öldüğü Alya Uçar Apartmanı davasında bilirkişi raporunu değerlendirdi. Raporda, dava dışı yapı denetim kuruluşu yetkilisi Mustafa Akıncı ile uygulama denetçisi Raşit Akyurt'un da sorumlular arasında olduğu belirtildi. Müşteki avukatının talebi üzerine mahkeme, bu iki kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Sanık avukatları ise bilirkişi raporunun hükme esas alınmamasını ve yeni bir multidisipliner heyetten rapor alınmasını talep etti. Mahkeme heyeti bu talebi eksiklikler giderildikten sonra değerlendirmeye alırken, bilirkişilerin duruşmada dinlenmesi talebini reddetti. Duruşma 17 Aralık tarihine ertelendi.

Arka plan

Kaynak: Cumhuriyet · TRBülten tarafından derlendi