· Dünya Gazetesi
Akkök Holding şirketlerinden Aksa Kompozit, Tunus'ta havacılık sektörüne yönelik kompozit parça üretimi için 5 milyon dolarlık yatırım yapma kararı aldı. Şirketin yeni kurulan Aksa Tunisie Aeronautique adlı iştiraki aracılığıyla yürüteceği yatırım için imza töreni düzenlendi.
Tunus'un gelişen havacılık üretim altyapısı, nitelikli teknik iş gücü ve Avrupa pazarlarına yakınlığı yatırım kararında etkili oldu. Aksa Tunisie Aeronautique'in faaliyete geçmesiyle Tunus'ta nitelikli istihdam yaratılması ve ileri üretim teknolojilerinin gelişimine katkı sağlanması hedefleniyor.
Aksa Kompozit Genel Müdürü Abdullah Ocak, yeni şirketin kuruluşunun şirketin uluslararası büyüme stratejisinde önemli bir adım olduğunu belirtti. Ocak, Tunus'un havacılık ekosistemi ile Aksa Kompozit'in mühendislik, üretim ve müşteri deneyimini bir araya getiren rekabetçi bir üretim platformu oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.
Kaynak: Dünya Gazetesi · TRBülten tarafından derlendi