· Sabah
AK Parti Genel Sekreteri Eyüp Kadir İnan, partinin kurumsal itibarını hedef aldıkları gerekçesiyle başlatılan hukuki süreci duyurdu.
AK Parti Genel Sekreteri Eyüp Kadir İnan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, partilerini hedef alan yayın ve açıklamalara karşı hukuki mücadele başlattıklarını duyurdu. İnan, kurumsal kimliği ve saygınlığı zedeleyici nitelikte olduğu değerlendirilen iddialar dolayısıyla üç ayrı dava açıldığını belirtti.
Şaban Sevinç hakkında belirli tarihlerdeki yayınları nedeniyle 500 bin lira, Timur Soykan ve BirGün TV hakkında ise 600 bin lira manevi tazminat talep edildi.
Kurumsal hakların korunmasının teşkilatlara karşı bir sorumluluk olduğunu vurgulayan İnan, başlatılan hukuki süreçlerin sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade etti.
AK Parti yönetimi, kurumsal itibarı hedef aldıkları gerekçesiyle daha önce de üç isim hakkında hukuki süreç başlatıldığını duyurmuştu.
Kaynak: Sabah · Derleyen: Elif Aktürk