Adana Kasaplar Odası duyurdu: Vergi ve SGK borcu olan esnafa kredi yolu açıldı

· Adana Toros - Ekonomi

Adana Kasaplar Odası duyurdu: Vergi ve SGK borcu olan esnafa kredi yolu açıldı

Adana Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Saruhan Yağmur, vergi ve SGK borcu bulunan esnaf ve sanatkârların da kredi kefalet kooperatifleri aracılığıyla kredi kullanabilmesinin önünün açıldığını duyurdu.

Adana Kasaplar Esnaf Odası, kredi kullanmak isteyen üyelerini yakından ilgilendiren yeni düzenlemeye ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Oda Başkanı Saruhan Yağmur tarafından yapılan duyuruda, vergi ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borcu bulunan esnaf ve sanatkârların kredi kullanabilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı'nın yayımlandığı belirtildi.

Vergi ve SGK borcu krediye engel olmayacak.

Duyuruya göre, yapılan düzenlemeyle birlikte vergi veya SGK borcu bulunan esnaf ve sanatkârların da kredi kefalet kooperatifleri üzerinden kredi kullanabilmelerinin önü açıldı.

Adana Kasaplar Esnaf Odası, üyelerine yönelik açıklamasında, “Vergi ve SGK borcu bulunan esnaf ve sanatkârlarımızın kredi kullanabilmelerine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugün yayımlanmış olup; artık vergi ve SGK borcu bulunan esnaf ve sanatkârlarımız da kredi kullanabileceklerdir” ifadelerine yer verdi.

Adana Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Saruhan Yağmur da düzenlemeyi oda üyelerine duyurarak kredi kefalet kooperatiflerinden finansman kullanmayı planlayan esnaf ve sanatkârların yeni uygulamadan yararlanabileceğini bildirdi.

Düzenlemenin özellikle vergi ve SGK borcu nedeniyle finansmana erişimde sorun yaşayan esnaf açısından önem taşıması bekleniyor.

Kaynak: Adana Toros - Ekonomi · Derleyen: Elif Aktürk