· TRT Haber
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında bir uyum olduğunu ve iki liderin çok iyi iletişim kurduğunu söyledi.
ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye, Irak Özel Temsilcisi Tom Barrack, New York'ta BM 81. Genel Kurulu kapsamında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Barrack, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın birbirlerine saygı duyduğunu ve aralarında bir uyum olduğunu belirtti.
Barrack, iki liderin farklı kültürlerden gelmelerine rağmen birbirlerine benzediklerini ve çok iyi iletişim kurduklarını ifade etti. Türkiye'nin ABD'nin büyük bir dostu olduğunu vurguladı ve iki ülke arasındaki ilişkilerin hiç bu kadar iyi olmadığını söyledi.
Barrack, S-400 ve F-35 konularının ABD Kongresi'nde çalışıldığını ancak CAATSA ve NDAA düzenlemelerinin zaman aldığını aktardı. Türkiye'nin NATO'nun ikinci büyük müttefiki olduğunu ve bölgesel ittifaklar için Türkiye'ye güvendiklerini dile getirdi.
Kaynak: TRT Haber · TRBülten tarafından derlendi