· TRT Haber - Dünya
ABD Başkanı Donald Trump, İran ile başlayan çatışmaların altıncı ayında Tahran karşısında büyük bir zafer kazandıklarını ve müzakereler için acele etmediklerini belirtirken, Washington yönetimi Orta Doğu'ya yeni bir uçak gemisi gönderme kararı aldı.
ABD Başkanı Donald Trump, İran ile yaşanan askeri çatışmaların altıncı ayında Washington'ın Tahran karşısında büyük bir zafer elde ettiğini savundu. Barış görüşmelerine dönmek için acele etmediklerini ve sürecin ucu açık olduğunu belirten Trump'ın bu açıklamalarının ardından, ABD Donanmasının Orta Doğu'ya yeni bir uçak gemisi sevk etmeye hazırlandığı bildirildi. USS Theodore Roosevelt uçak gemisi, bölgede görev yapan USS George Washington'ın yerini almak üzere en az yedi aylık bir süreyle konuşlandırılacak. Bu sırada İranlı kaynaklar, Hürmüz Boğazı'ndaki geçiş güvenliğine ilişkin Umman arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerde henüz nihai bir anlaşmaya varılamadığını duyurdu.
Diğer yandan İran Savunma Konseyi yetkililerinden Muhsen Rızai, ABD Başkanı Donald Trump'ın en küçük oğlu Barron Trump'a suikast düzenleneceği yönündeki iddiaları yalanlayarak, Lübnan merkezli El-Menar televizyonuna yaptığı açıklamada bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Gizli Servis ise daha önce İran devlet televizyonunda yayımlanan ve Barron Trump'ı hedef alan videolardan haberdar olunduğunu açıklamıştı. Trump, El Cezire'ye verdiği demeçte İran ekonomisinin çöküşün eşiğinde olduğunu ve hiperenflasyonla mücadele ettiğini iddia ederken, Hürmüz Boğazı'nda bir tankerin vurulmasının ardından deniz ticaretinde aksamalar yaşandığı ve petrol fiyatlarının düştüğü bildirildi.
Kaynak: TRT Haber - Dünya · Derleyen: Elif Aktürk