· Foreks - Ekonomi Haberleri
Bakan Wright, yasağın işe yaramayacağını ve benzin ile jet yakıtı fiyatlarını artırabileceğini açıkladı. Bu görüş, Başkan Trump'ın desteklediği fikre ters düşüyor.
ABD Enerji Bakanı Chris Wright, dizel ihracatını yasaklamanın işe yaramayacağını ve benzin ile jet yakıtı fiyatlarını yükseltebileceğini söyledi. Çarşamba günü New York'ta yaptığı açıklamalar, onu Başkan Donald Trump'ın salı günü destek verdiği yasak fikriyle karşı karşıya getirdi.
Wright, rafinerilerde üretilen dizelin ihraç edilememesi durumunda depolama alanlarının tükeneceğini ve ABD'deki rafineri faaliyetlerinin azaltılmak zorunda kalınacağını belirtti. Bu durumun da benzin ve jet yakıtı fiyatları üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturacağını vurguladı.
Bu görüş ayrılığı, ABD Enerji Bakanı'nın İran'a zenginleştirilmiş uranyum temini konusundaki açıklamasından ve Başkan Trump'ın Ukrayna'dan Rusya'daki dizel tesislerini vurmaktan vazgeçmesi çağrısından sonra geldi.
Kaynak: Foreks - Ekonomi Haberleri · TRBülten tarafından derlendi