ABD 2027 mülteci kotasının çoğunu Güney Afrikalı Afrikanerlere ayıracak

· AA Dünya

ABD 2027 mülteci kotasının çoğunu Güney Afrikalı Afrikanerlere ayıracak

ABD yönetimi, 2027 mali yılında kabul edeceği 17 bin 500 mültecinin büyük bölümünü Güney Afrikalı beyaz Afrikanerlerden seçmeyi planlıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığının Kongre'ye sunduğu 2027 mali yılı planına göre, ülkeye kabul edilecek mülteci sayısı 17 bin 500 ile sınırlandırıldı. Bu kontenjanın büyük bölümünün Güney Afrikalı Afrikanerlerden oluşması öngörülüyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Şubat 2025'te imzaladığı kararnamede Güney Afrika hükümetini Afrikanerlere karşı ırk temelli ayrımcılık yapmakla suçlamış ve bu kişilere öncelik verilmesi talimatını vermişti.

ABD yönetimi, 2026 mali yılı için başlangıçta 7 bin 500 olan mülteci kabul kotasını mayısta 17 bin 500'e yükseltmiş, ilave 10 bin kişilik kontenjanın Güney Afrikalı Afrikanerlere ayrılmasını kararlaştırmıştı. Güney Afrika hükümeti ise Afrikanerlerin sistematik ayrımcılığa uğradığı iddialarını reddediyor.

Kaynak: AA Dünya · TRBülten tarafından derlendi