· Anadolu Ajansı
MÜSİAD tarafından düzenlenen 29. Uluslararası İş Forumu, 'Yapay Zeka Çağında İnsanın ve İş Dünyasının Dönüşümü' temasıyla İstanbul Fuar Merkezi'nde başladı.
29. Uluslararası İş Forumu (IBF) İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen MÜSİAD EXPO 2026 Uluslararası Ticaret Fuarı kapsamında başladı. Bu yılki forumun teması 'Yapay Zeka Çağında İnsanın ve İş Dünyasının Dönüşümü' olarak belirlendi.
MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir, derneğin 84 ülkede 100, Türkiye'de 78 noktada şubesi olduğunu ve 15 bine yakın üyesi ile 60 binin üzerinde şirketi temsil ettiklerini, ayrıca 3 milyondan fazla insana istihdam sağladıklarını söyledi. Özdemir, yapay zekanın en büyük eksikliklerinin tutku ve öngörülebilirlik olduğunu belirtti.
Uluslararası İş Forumu Başkanı Erol Yarar, forumda dünyada ilk kez dört büyük yapay zekayı birbiriyle karşılaştıracaklarını açıkladı. Yarar, yapay zekanın insanları manipüle etme riski taşıdığını, çocukların öğrenme sürecine zarar verebileceğini ve sorumluluk konusunda hukuki boşluklar olduğunu vurguladı.
Kaynak: Anadolu Ajansı · TRBülten tarafından derlendi